Keramiek voor het NAVO hoofdkwartier

Opdrachtgever: Bam Alliance
Project: NAVO hoofdkwartier
Locatie: Brussel

Nieuwe NAVO-zetel Brussel
Het project van de nieuwe permanente zetel van de NAVO in Brussel bestrijkt een totale oppervlakte van 251.980 m², verdeeld over 8 grote vleugels, 4 kleinere vleugels, een agora, een congrescentrum, een informatiecentrum. Ook is er een staff center met faciliteiten, zoals een restaurant, sport- en ontspanningsinfrastructuur, een bank en boetieks.

Taalbarrière
Voor dit omvangrijke bouwwerk werd Zeebregts gevraagd het tegelwerk te verzorgen. De aanvraag omvatte onder meer het betegelen van een zwembad (12 x 25 meter), enkele exclusieve badkamers en toiletten, diverse toiletgroepen en keukens en duizenden vierkante meters vloeren van natuursteen en keramiek. Een zeer uitdagend project, vooral ook omdat vrijwel alle communicatie in het Frans plaatsvond; het contract, de correspondentie, op de bouwplaats en het projectmanagement met BAM. 

Geen smartphones
Ook de omstandigheden waaronder gewerkt moest worden in Brussel, waren uitdagend. Zo was er zeer veel bewaking, moesten medewerkers steeds aangemeld worden en mochten vanuit veiligheidsoogpunt geen smartphones op het terrein gebruikt worden. Dat was best lastig communiceren dus. Zeebregts klaarde de klus door goede onderlinge afspraken te maken en steeds minimaal een voorman aanwezig te laten zijn, die van alles op de hoogte was.