Een vijfsterren puzzel in tegelwerk

Opdrachtgever: Van Agtmaal
Project: Pakhuismeesteren - 230 badkamers
Locatie: Rotterdam

Tegelwerk 230 badkamers
Badkamers betegelen is een forse klus, zeker als het er 230 zijn. Nóg uitdagender wordt het als elke verdieping een ander kleurenpatroon krijgt in verschillende variaties. En als de tijdsdruk flink oploopt! Zeebregts maakte het mee in Rotterdam, waar Pakhuis Meesteren is getransformeerd tot een modern hotel van de Spaanse keten Room Mate.

Avant-garde architecte Teresa Sapey
Het eigentijdse hotel in het monumentale pakhuis op de Wilhelminakade in Rotterdam-Zuid kreeg 230 door Teresa Sapey ingerichte kamers. De avant-garde architecte ontwierp ook de Room Mate Hotels in Barcelona en Pau. Op het hoogtepunt van de tijdsdruk was Zeebregts er met 15 man bezig. Tegelijkertijd!

35 Tegelkleuren
De architecte had een uitgebreid plan gemaakt; per verdieping 1 of 2 kleurencombinaties van circa 7 verschillende tegels. Per kleur gemiddeld 6 patronen. In totaal 5 kleurencombinaties. Er waren dus zo’n 35 tegelkleuren te verwerken, met alle risico’s van dien. Zo bleken sommige kleuren niet op tijd leverbaar. Door creatief om te springen met de planning is het uiteindelijk toch gelukt, zónder concessies te doen aan de tegelkeuze.