De garantie van een halve eeuw ervaring

Opdrachtgever: Heerkens van Bavel + van Wijnen
Project: Sportcomplex De Drieburcht
Locatie: Tilburg

Sportcomplex De Drieburcht, Tilburg
De multifunctionele sportaccommodatie aan het Wagnerplein in Tilburg-Noord heet De Drieburcht en beschikt over drie zwembaden met een totale oppervlakte van 3.100 vierkanten meter, een fitnessruimte met tal van wellness voorzieningen, een complete sporthal, Sport BSO kinderopvang en een horecagelegenheid. Zeebregts verzorgde er in opdracht van Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg al het tegelwerk.

Indrukwekkende sportaccommodatie
Het totale sportcomplex van drie verdiepingen heeft een inhoud van 12.500 kuub en is maar liefst 22 meter hoog. Het is dan ook een indrukwekkende sportaccommodatie, waar verenigingen en recreatieve sporters zich op hun plek zullen voelen én trots op kunnen zijn. Zwemliefhebbers kunnen in De Drieburcht hun hart ophalen dankzij een sportbad en twee doelgroepenbaden met beweegbare bodems.

Schitterend glasmozaïek
Zeebregts verzorgde in De Drieburcht in totaal zo’n 5.000 vierkante meter tegelwerk: 3.000 meter wand- en vloertegels in gangen, kleedruimtes en douches, 1.000 meter in de baden en 1.000 meter vloertegels rondom de baden. Daarnaast werd 340 meter schitterend glasmozaïek aangebracht in de douches. Ook het tegelwerk in de whirlpool en stoomcabines is door Zeebregts verzorgd. Vooral in de stoomcabines is het zaak de materialen goed af te stemmen omdat stoom echt overal doordringt.