Duurzaam ontwerp met veel verschillende tegels

Opdrachtgever: OLCO Sportsphere
Project: Nieuwbouw zwembad Aquamar
Locatie: Katwijk

Zwembad Aquamar Katwijk
In opdracht van de gemeente Katwijk is op het buitenterrein van het 40 jaar oude Aquamar een nieuw zwembad gerealiseerd ter vervanging van het verouderde zwembad. Hierbij is vooral gekeken naar het realiseren van een duurzaam ontwerp met een brede doelgroep, variërend van recreatieve zwemmers tot topsporters.

Veel verschillende tegels
Hooper Architect heeft ervoor gekozen om veel verschillende tegels toe te passen qua merk, formaat en kleur. Door het project goed voor te bereiden, aan te sturen op de bouwplaats en goede vaklui in te zetten, is het project naar volle tevredenheid van de opdrachtgever ingevuld. Binnen het gewenste tijdsbestek bovendien, wat op zich nog een hele uitdaging was.

30 Tegelzetters tegelijk
In 22 weken moesten er heel wat tegels geplaatst worden; 3.000 m2 wandtegel, 4.500 m2 vloertegels, een wedstrijdbad van 25 x 35 meter, een instructiebad van 12,5 x 25 meter, een recreatiebad van mozaïek (650 m2), de whirlpool en zitbanken. Op enig moment waren er 30 tegelzetters tegelijk actief. Zeebregts heeft de opdracht volbracht en de Katwijkers kunnen weer een frisse duik nemen en lekker ontspannen!